Dilluns 28 de juliol - Hanoi-Badia de Ha Long
Ens llevem a les sis perquè a les vuit ens recullen per anar cap a la Badia de Halong, hem de dutxar-nos, arreglar-nos, esmorzar, fer el check out, acabar de tancar maletes,… aconseguim fer-ho tot i a les vuit en punt tenim el xofer allà. Ens porta a una vanette molt nova i molt “luxosa”, som els primers juntament amb una família de cinc que també està allotjada al nostre hotel, recollim tres persones més d’un altre hotel i ja tenim la vanette plena. Cap a Ha Long falta gent! La sortida de Hanoi és espectacular, milers de motos creuant per tot arreu, cotxes girant a la dreta des del carril de més a l’esquerra,… caos, però força organitzat. Un cop fora de Hanoi agafem una autopista i el trànsit allà ja és més normal. Parem al cap d’una hora llarga per fer un pipí i seguim.
Arribem al port a quarts d’onze, entrem a la sala d’espera, ens fan el check in pel creuer i ens esperem fins pràcticament les dotze. Llavors ja han arribat dues llanxes que són les auxiliars del creuer i ja han carregat les maletes, aigua i uns quants paquets més. Ens porten fins al nostre barco, allà ens reben amb una tovalloleta humida per refrescar-nos i ja passem al menjador. Ens ofereixen un suc de síndria, ens indiquen la nostra taula (no l’hem de compartir, per sort) i dinem: uns rotllets freds i un fregit, una carn amb salsa picant i un arròs amb gambes (no de Palamós) i ou i verduretes, de postres una espècie de flam. Tot ben presentadet i no és pas dolent (ni massa bo…). I comencem a navegar. La Bahia de Halong (la badia del drac que baixa, en vietnamita) no és com la de Roses, consta de 1969 illes (roques) que sobresurten de de l’oceà. Algunes d’aquestes illes són buides, i formen grans coves. Passem pel costat de pobles flotants de pescadors, que es veu que amb aquestes aigues poc profundes arriben a pescar 200 espècies diferents de peixos i 450 de moluscs. Aquesta badia és patrimoni de la Humanitat (UNESCO).
Després de dinar anem a l’habitació, és molt xula!!! Gran, amb un gran finestral, amb balcó, amb un quarto de bany amb banyera i dutxa, fantàstic!. Després decidim fer un tour de descoberta del barco (acabem ràpid): 20 camarots, 1 jacuzzi exterior, 2 cabines de massatge, el pont de comandament, un sun-deck bar (bar a la coberta de dalt), el menjador i poca cosa més.
Després ja és hora de fer una excursioneta per entre alguns dels illots i anar a una de les illes-cova. Agafem la llanxa i ens porta en deu minuts a un petit moll on agafem un barquet de fusta (capacitat 8 persones) amb un mariner que és el que rema. Ens porta a veure la cova, molt maco i molt espectacular però molt ple de gent!
Ens fa molta pena veure com està l’aigua de la badia, extremadament bruta: ampolles de plàstic, caixes de porexpan, bruticia de tota mena, deixalles…
Quan tornem al barco ens ofereien la possibilitat d’anar a nadar, però la qualitat de l’aigua ens en fa desdir i ens quedem a fer un jacuzzi. A quarts de sis pugem a veure la posta de sol i a aprofitar la happy hour del bar. Comencem a escriure el blog, però llavors comença un taller de cuina vietnamita. Naturalment ens hi posem, la Marta prepara un rotllet vietnamita amb paper d’arròs, fideus d’arròs, peix, truita, enciam, menta, alfàbrega, enciam, pastanaga i cogombre. Li queda passablement bé. En Jordi,que ha estat fent el reportatge fotogràfic, rep el rotllet que ha fet el cuiner. Ja hem fet l’aperitiu! A les 19.15 serveixen el sopar.
Sopem per l’estil del dinar: manida de lotus amb pollastre, llagosta (no del Mediterrani) i uns fideus fregits amb vedella que són força bons. ens saltem els postres, però com que és la vigilia del sant de la Marta agafem una ampolleta de champagne.
Després de sopar és l’hora del “naranena” de Santa Marta, és a dir, dels regals que es fan el dia abans, tot i que ja no n’hi tocarien (per l’aniverasri ja en va tenir molts) cauen dos regls molt xulos: unes entrades per l’Ideal Michelangelo vs. Leonardo i una nit a l’hotel Marina Bay Sands a Singapur, és l’hotel emblemàtic de Singapur. Oleeee! Li fa molta il·lusió!!!!
Per fer passar l’emoció anem cap a la popa del barco on estan pescant calamars, ja n’han pescat alguns, però nosaltres no aconseguim pescar-ne cap, però s’havia d’intentar! Pugem al bar de coberta a fer un frozen daiquirí i una pinya colada. Però a les deu cap al llit que demà a les 6.15 hi ha sessió de tai txi i sortida de sol! Gran dia!!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada